Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Verslag RKASV - Willem1

Willem I ging op bezoek op eigen veld, maar liet de wedstrijd tegen RKASV al in de eerste helft uit de handen glippen: 2-1.

De twee voetbalclubs delen een sportcomplex, maar ondanks dat was er van onderlinge gastvrijheid niets te merken.

Een kiezelhard stadsduel was het resultaat van twee ploegen, die op het veld streden voor iedere vierkante meter en nauwelijks respect voor elkaar toonden.

De scheidsrechter, René Cauberg, liet het spel vooral het spel. Hij greep amper in en gaf in totaal slechts vier gele kaarten.

Daan Meijer, een kind van de club, vond de keuzes van de leidsman juist goed. „Hij zorgde voor een echte derby”, concludeerde de jonge speler.

Halverwege de eerste helft moest Cauberg ingrijpen. Dennis van Glabbeeck maakte een overtreding in het eigen strafschopgebied, met een opstootje als gevolg. Meerdere spelers kregen het met elkaar aan de stok. Sommigen susten de boel, onder wie de jongeling Meijer. „Nogal wat spelers van Willem I zijn goede vrienden. Delano Penders is zelfs één van mijn collega’s.”

Enkele minuten later was de rust teruggekeerd en eiste Bougzoul de penalty op. Hij schoot de bal binnenkantje paal binnen (1-0) en nog geen tien minuten later verdubbelde Ras de voorsprong: 2-0. In de absolute blessuretijd kon aanvoerder Nicky Koch alsnog de aansluitingstreffer binnenschieten (2-1), maar deze kwam te laat.

Na het laatste fluitsignaal leek alle rivaliteit te zijn verdwenen. De spelers van beide clubs gaven elkaar vriendelijk de hand. RKASV heeft inmiddels zeven punten. Allemaal verkregen uit de laatste drie duels.

Meijer is blij met zijn trainer Dave Schmitz. Het talent prees hem voor het huidige systeem van de ploeg. „We plukken er nu eindelijk de vruchten van.’’

Verslag Rick Lemmens Dagbald de Limburger

0